"Atlas"
Som sagt.
Välkomna!

Här ska jag försöka blogga så gott de går om Atlas framfart i livet i både hemmet och i skogen men även andra saker som utställningar och förhoppningsvis jaktprov kommer att komma med här.

Atlas riktiga namn är Jämtkullens Alex. Född den 17 Juli 2009.
E. SEJ(lö)CH SEUCH NUCH Fäbobergets Heidi
U. SEJ(lö)CH FINJCH Lapinkairan Astok

Han kom till vårt kära hem dagen före jaktpremiären 2009 och det var en natt/morgon som var lite av de lilla extra. Suget var väl inte på max att sätta sej på pass utan tankarna låg väl mer ett år fram i tiden hur allt skulle vara med denna lilla krabaten som tuggade sönder korkmattan sin första natt i Nordmaling.Men året gick och han växte och frodades till en lugn å stabil hane i hemmet med en sjuk jaktlust i skogen som junior. Första älgen skälldes den 22 augusti. En större tjur och om jag minns rätt så varade det i nästan två timmar innan han släppte det för att sedan söka upp mig i sina bakspår.
Första jaktdagen sköts det en mindre tjur som han tyvärr inte fick stopp på innan det small, men med på äventyret var han.
Helgen efter gjorde han ett fint arbete med en pinntjur i en timma men när husse kom till ståndplatsen så befann han sej ett ex antal meter in på fel jaktmark så det var bara till att försöka locka till sej honom istället och bita i det sura äpplet. Handen på hjärtat kändes det otroligt tungt att inte kunna lägga ner älgen eftersom det var en av hans första stånd. Det var jakt. Man visste inte vad man hade att vänta.
Dagen därpå vaknade vid fem i vanlig ordning efter att jag legat och grubblat i ve och förbannelse lite över det där. Packade sakerna för den dagens uppgifter i skogen.
Vid halv åtta var de så dags att släppa.
Tog inte lång tid innan upptaget hördes. Några skall sedan tyst.
Fler skall kom efter en minut mot mig och fram kom en tjur på 12 pinnar som vi sköt.
Inga mer älgar blev skjutna den hösten efter honom. Men jag var mer än nöjd.
Det fanns många timmar som vi tillbringade tillsammans i skogen med älgarna utan att skjuta men att bara få träna upp hans psyke och sök.

Denna hösten 2011 började MINDRE bra. Atlas har upptäckt vägen.
Många timmar har därför tillbringats sittandes på en stol i väntan på att han skall ledsna och komma tillbaka. Vissa gånger med ett lyckat resultat, andra mindre bra då han istället velat hänga med hundpolaren Tom vid hundgården.
Men det varade under augusti/september, visst har det vart älgkontakt och ståndtider under denna period men den har mest präglats av ungdomlig envishet som jag kallat det.
Sedan när oktober månad föll in på kalendern ändrade även hunden sitt beteende. Fråga mej inte hur. Men det måste ju vart Jakthannen i himlen som sagt några väl valda ord till honom.
2 Okt. 2½ timmas fast/gångstånd - Tjur, Ko och kalv.
8 Okt. 5 timmars fast stånd - Ko med Kalv.
11 Okt. 10 Timmars Fast/gångstånd - Större tjur.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0