Jakt 12-13 Nov.

Så var det dags för kalvjakten igen.
Hunden hade fått vila denna veckan efter det att provet var gjort. Ivern var på topp.

Lördag
Möttes upp vid slakteriet vid åtta. Vid halv nio var det så dags att släppa hundarna. Var en bra dag för att få älgen att stå fint idag. Inte allt för många passare som vandrat i skogen innan hundarna ska in och göra jobbet. Så tron å hoppet som alltid e de sista som överger en var på topp.
Förmiddagen hade jag dragit en lott över att gå ett område med ett större berg med en sjö just intill. Det brukar vara älg på området. Så släppet skedde. Hunden iväg i vanlig ordning på ett långt första sök. Så det var bara att invänta. Kollade av och till på pejlen och såg att han sökte sej bara längre och längre från mej. Han började bukta. Oftast vid första buktningen så brukar han hitta något. Han har väl lärt sej det på något höger, vänster.
Men denna gången blev det bara ett stort sök. Efter ca 30-40 minuter var hunden åter.
Men nu hade även en "har"hund kommit in på skogen eller vad man nu ska kalla hunden.
Atlas tog ett större sök och den andra hunden började på att driva Atlas spår så när Atlas var på väg tillbaka i bakspåren så kolliderade de lite fint så där så det blev väl mer eller mindre ett antiklimax av de hela.
Så gick dit kopplade upp hunden och den som släppt sin speciella hund vågade inte visa sej utan nu var väl mer eller mindre slutet på marken redan gått av honom så jag behöll hunden i kopplet och avslutade för att ta en ny jaktmark.
Så kl var nu vid halv elva ungefär. Släppte Atlas vid ett område där vi sett en ko med kalv tidigare under hösten. Tog inte mer än tio minuter efter släppte så skällde han fint ca 1km från mej så jag tog det lilla lugna och började efter en stund på att vandra mot ståndet för att se vad det var.
En ko med kalv hade han fått att stå.
Efter ca 35 minuter från det att han fick dem att stå så var jag på plats. Fick ett skottillfälle men samtidigt som jag skulle trycka av så vände kalven arslet mot mej. Så ner åkte bössan och djuren började röra sej lite in i en ungskog. Helt plötsligt hördes en annan hund skälla. Atlas släppte och kom tillbaka. Så det var ju den dagen det. Var inte mycket som ville gå med mej denna dagen.

Söndag
Då var det så dags att jaga igen.
Kl slog åtta. Vi var helt plötsligt bara jag och två passare.
Första såten gick fort. Fanns verkligen ingen älg på det området. Helt utan spår var det.
Så ett nytt släpp skedde vid nio.
Tog inte mer än en halv timma efter släppet så skällde Atlas igen.
Denna gången var det dags för en ko med kalv. Han jobbade jätte bra med dem. Inga sken utan det varierade mellan fast stånd och gångstånd.
Efter ca en timma efter vi hört de första skallen hade jag ett skottläge. Men de var smarta de rackarns kalvarna. De gick intill varandra. Inget tempo alls. Kon stod en bit från med hunden i hasorna. Efter några minuters siktande hit och dit så fick de vittring av mej. Och då började det sakta sakta gångståndet. Efter sex timmar så var nog hunden less, jag var rejält slut i kroppen iaf av all vandring upp å ner för bergen å över myrar å mark.

Men detta känns lovande för jaktproven som vankas.
Fick bekräftelsen idag på anmälan så nu e de bara att boka in tid å datum för 2 löshundsprov och 1 älgspårprov.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0